Fortsatt full fart för Fermenterarna

Bildspel

Bild 1 av 4

Anna Claesson och Niklas Aronsson var på ett strålande humör när deras öl serverades på Tullen Lejonet i Göteborg.

 

Det började ta fart på Öl- o Whiskymässan i Göteborg och sedan har det fortsatt. Nu kommer Fermenterarnas öl på alla Tullens barer.

Anna Claesson och Niklas Aronsson brygger fortfarande små batcher och bryggverket är på 200 liter. Men efterfrågan är betydligt större än så. Efter framgången på Öl- o Whiskymässan är det många som vill ha deras öl.
– Vi är riktigt små och det vi gör blir unikt. Vi brygger det vi hinner med och det är det härliga med hantverk, säger hon.
Under måndagen hade de en tap takeover på Tullen Lejonet i Göteborg, och Tullen kommer att ha deras öl på alla sina barer, åtminstone i Göteborg. Fyra hela batcher har barkedjan köpt upp.
– Vi hade ingen öl kvar efter mässan och det som fanns i tankarna köpte Tullen. Men nu försöker vi brygga mer. Det är jättebra för oss att synas på deras pubar runt om i Göteborg, säger Niklas Aronsson.

Ölen som serverades på deras tap takeover var uteslutande suröl som smaksatts med frukt och/eller kryddor. Att vädret ute påminde om riktig sommar gjorde inte intresset mindre bland besökarna.

– Vi vill ju att folk ska dricka suröl under hela året, men det är nog lättare att sälja under sommaren, säger Aronsson.
Nu väntar intensiva veckor vid bryggverket hemma i Strömstad, och målet är att kunna få fram en hel del öl till de väntande kunderna.
– Förhoppningsvis ska vi hinna med en hel del, säger Claesson.
Lite planer finns det på expansion, men det lär inte ske den närmaste tiden.
– Vi har byggt det vi har helt utan lån och vi vill ha det så. Men skulle någon vilja ge oss ett bryggverk på 1000 liter tackar vi inte nej, säger Niklas Aronsson med ett skratt.