Först maratoncollab sen TTO med The Veil

Matt Tarpey ska vara hos Omnipollo i två veckor totalt, bland annat för att brygga med Henok Fentie. Foto: Omnipollo

Omnipollos kyrka har haft finbesök den senaste veckan. Matt Tarpey från The Veil har varit på plats för att brygga med Henok Fentie. Och idag blir det tap takeover.

När Henok pratar om The Veil och Matt Tarpey är det med stor respekt. Henok lärde känna Matt när denne var i Sverige första gången.

– Det var precis efter han startade The Veil och han kom till Hatten, jag tog honom också till Dugges och Stigbergets i Göteborg. Innan han startade sitt eget bryggeri har han jobbat på Hill Farmstead och The Alchemist, han är lite av en Michelinkock för den här världen.

Sen dess har pandemin kommit i vägen och det är först nu som Matt Tarpey kunnat återvända för att få se kyrkbryggeriet som Omnipollo byggt upp under tiden.

– Det var nog för honom som för mig och Hill Farmstead, någon gång måste man dit. Det känns som han är väldigt nöjd med vad han har sett. Byggnaden är nog äldre än USA och det tycker amerikaner är roligt och dessutom är det i en kyrka. I USA brukar bryggerier ofta vara en fyrkantig låda i ett industriområde.

Det har blivit några inmäskningar sen Matt Tarpey kom till Henok Fentie på Omnipollo. Foto: Omnipollo

Tillsammans har de använt tiden för spåna på idéer, både för framtida samarbeten och annat. Men de har även utnyttjat tiden för att brygga öl. Och då ska man förstås inte förvänta sig några vanligheter.

– Den absolut första som blir klar är en pilsner med 100 procent vetemalt, den kommer ut på kyrkan om några veckor. Tanken är att släppa den först på tank och sedan göra en större batch på burk.

– Det är även en öl med 100 procent havre planerad. I en öl har vi tagit bort en grundingrediens helt och hållet. I stället för att stoppa i mer och vi förenklat radikalt. Sen en supertjock gigantisk stout också, som vi har lagt på bourbonfat.

Med sig hade Matt även stout lagrad på apple brandy-fat i två år, den har sedan blandats med en kyrkstout för att sen lagras vidare.

Men idag klockan fem är det dags för Matt att möta kyrkbesökarna. Då har The Veil tap takeover.

– Vi har flugit över allt från trippel-ipa till fruktiga surisar, säger Henok.

Här är listan med alla öl:

The Veil Broz Night Out3 Triple IPA 9%
The Veil Mystery Double IPA 8%
The Veil IdonwanttoBU Zero IBU IPA 6,9%
The Veil Crucial Taunt3 Double IPA 8%
The Veil Choose Me Double IPA 8%
The Veil Typhoon Lagoon Tastee Passionfruit Smoothie Sour (5,5%)