Försäljningen av IPA bara ökar och ökar

Trodde du att trenden med india pale ale var på väg att ta slut? Inte alls. Under de senaste tolv månaderna har försäljningen ökat med 15 procent i USA.

India pale ale har många öldrickare en relation till i dag. För många nördar är det en stil som känns som en naturlig del av ölutbudet och man vänder sig kanske snarare till varianten New England-IPA för att hitta något nytt och spännande.

Men tittar men på ölförsäljningen totalt ser man att den humliga ölstilen bara blir mer och mer populär i USA. Och det som händer i USA brukar ju också hända i Sverige, om än något senare.

Mellan november 2016 och november 2017 ökade försäljningen av india pale ale i USA med hela 15,2 procent. Det lades sammanlagt ut nästan 1,27 miljarder dollar på den ölstilen under perioden.

Givetvis handlar det fortfarande en hel del om nya öl som vinner en ny publik. Men också om att de personer som gärna dricker öl, men som inte hänger med i alla trender, faktiskt nu också har hittat till de humliga dryckerna.

Frågan är hur länge ökningen kommer att fortsätta. Än så länge är det dock en bra bit upp till den mest säljande ölstilen i USA. Då handlar det om light beer, som det såldes för drygt 15,1 miljarder under den nämnda tolvmånadersperioden.