Folkölssatsning ökar- nu bryggs det också

Bildspel

Bild 1 av 3

André Ek på Brekeriet var värd när Alli och Victor kom för att brygga öl.

 

Folk & Friends har etablerat sig i Stockholm. Nu tar Alli och Victor McCleary Olin nästa steg och satsar på ölbryggning också.

Det är under namnet Folk & Brews som de ska lansera egna lågalkoholöl och nyligen gjordes den första stora  bryggningen hos Brekeriet i Landskrona.

– Det kändes naturligt att börja samarbetet med dom och vi är glada att de var intresserade. De har ju bland annat haft tre ölreleaser hos oss, säger Victor.

Ölet som har bryggts och nu också provsmakats var en gose med apelsin, citron och koriander. Framöver är det också inplanerat samarbeten med Morgondagens, Unibärsum och Hopsan.

Unibärsum har man redan samarbetat med men då handlade det om lite mindre batcher. Nu är planen att ölen som bryggs också ska få spridning utanför de egna barerna. Ölet som bryggdes med Brekeriet finns i 2000 liter och kommer att vara tillgängligt både på flaska och fat.

– Än så länge kör vi collabs och kanske ska vi även kunna låna något bryggeri framöver. På sikt vill vi göra våra egna öl också och vi får se om det blir egen utrustning någonstans.

Än så länge är bryggandet ett komplement till de båda barerna i Stockholm, men paret McCleary Olin har inget emot att bryggningen får ta mer plats i framtiden.

– Vi gillar att jobba med öl på olika sätt och det här ska bli spännande. Vi gillade att utveckla öl under hembryggningstiden och nu kan vi göra det igen, säger Victor.

Premiären för samarbetet med Brekeriet blir 9 mars på Folk & Friends. Då fyller också den baren ett år.