Fokus på ny delstat hos Man In The Moon

New York har varit ett tema hos Man In The Moon tidigare. Den här gången handlar det om Illinois.. Foto: Ronny Karlsson.

Det blir amerikanskt tema hos Man In The Moon även i år. Denna gång är det fokus på delstaten Illinois.

Under ett antal år har Stockholmsbaren Man In The Moon satsat på amerikanska teman under januari månad. Kalifornien, Ohio, New York, Hawaii  och Florida har varit i fokus tidigare år och den här gången handlar det om Illinois. Delstaten där Chicago är den största staden är kanske inte den mest kända ölmässigt bland svenskar, men där finns en hel del duktiga bryggerier.

– Trots väldigt speciella tider är vi stolta att återigen kunna lysa upp januarimörkret för våra gäster. Vi har handplockat det bästa vi fått tag på från Illinois och det är en imponerande lista vi fått ihop. Illinois är en oerhört häftig ölstat och det känns riktigt kul att återigen kunna erbjuda amerikansk öl när den är som bäst, säger Daniel på Man In The Moon.

50 olika öl blir det från sju olika bryggerier. Chicago var tidiga med craft beer och Goose Island visade vägen. De finns med under eventet och mest känt i övrigt är kanske Pipeworks, som bland annat varit med på Brewskival.

– Det kommer bland annat att ha fat av deras mest kända öl Ninja vs Unicorn. Det kommer att bli en bra blandning av stilar med allt från blåbärsstout till pilsner i tjeckisk stil och saison, säger Andrew Reed from Galatea som jobbat tillsammans med Man In The Moon för att få till evenemanget

Med tanke på pandemin fanns det ett tag planer på att hoppa över det här året, men till slut bestämde man sig för att köra.

Här är bryggerierna som kommer att ha öl på Man In The Moon:

Goose Island.

Revolution Beer

Maplewood Brewery

Temperance Beer

Begyle Brewing

Pipeworks Brewing Co

Marz Community Brewing