Flera stora projekt för Benchwarmers

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Magnus Svensson på Benchwarmers svarar på våra enkätfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Benchwarmers har flera stora projekt som ska genomföras under 2020. Här är alla deras svar i vår enkätserie.

 

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?
– 2019 var ett roligt år för oss, det känns som att detta året var liksom starten på något större än vi räknat med när vi startade Benchwarmers som en kul grej/hobbyverksamhet för några år sedan.
När vi bestämde oss för att släppa handbromsen och satsa fullt ut på Benchwarmers och i det beställa ett helt nytt bryggverk med all kringutrustning (helt nytt kylsystem etc) samt trippla jäskapaciteten så var det en härlig milstolpe, så även när vi signerade avtalet för vår lokal inne i Helsingborg som ska bli vårt taproom till påsk 2020. Vi säger jämnt skägg på de två! 
 
2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Anders Nilsson, som tidigare skött sin del på den lilla fritid han har kvar, går på tjänstledighet från sitt vanliga arbete och går in som helstidsanställd från 1 februari, samtidigt som vi får tillgång till vår lokal inne i stan, och ungefär samtidigt så ska all ny utrustning från tillverkaren puttra in med båten så det är perfekt tajming. 

 
3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?
Vi landar 2019 på cirka 40 000 liter tror jag, och 2020 bör vi nog kunna komma upp i minst det dubbla. 100 000-litersgränsen vore fantastisk att spränga! 
 
4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

 

– Om de ska göra en bearnaise-suris eller om det är att gå lite för långt, om man får servera 8,6 eller 7,9 cl av den där stouten i sin provsmakningsbar eller om man inte ska ta och prova att göra en Hard Seltzer.
Haha, nä jag tror att den ökade trängseln på marknaden kommer att börja kännas på allvar, och bryggerier därför kommer att vara innovativa i att hitta vägar för att stärka sina marginaler på ett eller annat vis. Vissa kommer att lyckas, medan andra kommer nog att sakta försvinna
 
5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?
Jag imponeras ständigt av Hjalmarsson och hans Brewski, deras nya paj-serie är fullkomligt genial, men det kan jag ju inte svara – han blir så satans mallig då och då blir han otroligt gapig. 
Vad Gustaf och hans gäng har gjort med This Is How under året är rätt jäkla imponerande, de går från klarhet till klarhet och är dessutom så satans goa pågar hela bunten (Gustaf, du har min hemadress för den där kepsen va?)