Letar nya delägare för att orka jobba vidare

Robert Lundblad på En Aleigen driver tillsammans med Marie Lundblad En Aleigen. Det är mycket jobb och nu vill de ha in fler händer i företaget. Foto: Ronny Karlsson

Kungälvsbryggeriet En Aleigen letar efter fler delägare. Om det inte går finns risken att verksamheten upphör.

En Aleigen startades 2018 av Marie och Robert Lundblad och det är de själva som driver det i dag i form av en enskild firma. Nu hoppas de att det ska bli ändring på det och undersöker intresset för att ta in fler ägare i ett nytt aktiebolag.

– Tanken är att sprida ägande, och arbetsbördan. Vi vill se om det finns intresse för att vara med och jobba med oss, säger Robert.

Av den anledningen har bryggeriet dragit igång en annonskampanj på sociala medier för locka till sig presumtiva bryggeriägare.

– Det har varit ett ganska stort intresse, sen är det frågan om det är tillräckligt för att jobba vidare med det.

Förhoppningen är att få ihop en halv miljon kronor.

– Det hade varit en bra startsumma för det nya bolaget, sen vet jag inte om det är rimligt med tanke på omständigheter. Det är ju ingen hemlighet att det inte är en stormarginalbusiness det här.

Posterna är på 5000 kronor och i slutet av augusti vet Robert hur det går. Och det kan vara avgörande för företagets framtid på mer än ett sätt.

– Vi känner att får vi inte ihop det här är frågan hur länge vi orkar streta vidare. Vi vill få in fler arbetande händer och fler idésprutor i företaget.

Förra året producerade En Aleigen drygt 7000 liter öl, men kapaciteten är större än så och årets siffra kommer att bli högre.

– Det är inga jättevolymer. Mycket säljer vi via vår bar The Mothership, sen har vi åtta olika öl på Systembolaget och lite försäljning till krogar, säger Robert.