Festivalarrangören begärs i konkurs

Upp Brewing var ett av de lokala bryggerierna på årets Uppsala Beer & Whisky Festival. Nu har arrangören av festivalen begärts i konkurs. Foto: Ronny Karlsson.

Uppsala Beer & Whisky Festival har varit uppskattad i ett antal år. Men nu har arrangerande Brink & Berger begärts i konkurs.

Företaget konstaterar att konkursen är ett resultat av corona-viruset och dess påverkan på evenemang i landet.

– Den här konkursen beror helt och hållet på coronakrisen. Vi har kämpat dag och natt sedan det inleddes, men vi ser ingen fortsättning, det finns heller inget ljus i tunneln, säger Fredrik Annell Berger till Aftonbladet.

Brink & Bergger har genom året arrangerat ett stort antal konserter, men också varit företaget bakom Uppsala Beer & Whisky Festival. Den festivalen, som brukar arrangeras i februari varje år, kan nu försvinna,

– Den ligger som ett helägt dotterbolag till Brink & Berger, så det är helt upp till konkursförvaltaren som vad som händer med den, säger Annell Berger.

Under sommaren hade man bokat upp Magnus Uggla, Ulf Lundell och Veonica Maggio för spelningar i Uppsala. Ingen vet idag hur det blir med de konserterna.