Festlig premiär för ölet som firade tio år

Södvik Säsong firade tio år med en jubileumsvariant av ölet. Jens Skrubbe och Gustaf Waesterberg var nöjda med resultatet. Foto: Ronny Karlsson.

Södvik Säsong har under tio år byggt en rejäl supporterskara. Under torsdagen var det premiär för både tionde versionen och jubileumsversionen av ölet.

Så klart var det hos Pressklubben i Stockholm som premiären genomfördes. Jens Skrubbe har en tydlig koppling till baren och jobbar där en dag i veckan, och han är en av initiativtagarna till ölet.

På plats under premiären fanns också Gustaf Waesterberg som varit med på hela resan och de båda var riktigt nöjda med vad de åstadkommit i samarbete med Eskilstuna Ölkultur.

Det är hos Eskilstunabryggeriet som Södvik Säsong bryggts de senaste åren och där har även det starkare jubileumsölet bryggts.

Pressklubben fylldes ganska tidigt med intresserade öldrickare som ville prova de båda varianterna av ölet. Den starkare varianten av ölet släpps på Systembolaget under fredagen, medan den tionde versionen av originalet kommer i början av oktober.