Fem år av Electric Nurse firades

Bildspel

Bild 1 av 5

Peter Robertsson och Ida Engström skapade Electric Nurse för fem år sen. Premiären var på Haket. Precis som idag när bryggeriet firade fem år.

För fem år sen: en sjuksyster och en elektriker. Idag: Electric Nurse. Värt att fira kan man tycka och det var precis vad som skedde på Haket på fredagskvällen.

Det är inte riktigt samma sak nu som då. Efter en kraftig tillväxt de första åren så är man nu uppe i en årsproduktion på 200 000 liter. Kanske lite svårt att tänka sig vid den första releasen på samma hak för fem år sen.
– Det är lite overkligt, känns konstigt, säger Ida Engström, en gång sjuksköterska, idag bryggerägare.
Jag träffar dem på knökafullt Haket i Göteborg och lyckas få dem för mig själv en stund tack vare att säljaren Jesper Lindberg sköter serveringen. Vilket i sig är ett tecken på framgång, nu har bryggeriet också en anställd.
Peter Robertsson, som står för det elektriska i Electric Nurse håller med sin partner och tillägger:
– Det känns jättelängesen vi startade, så mycket är annorlunda nu.

Dagen till ära har man bryggt Lindy hop; just den ölen paret så nervöst presenterade på samma plats för fem år sen. Men idag är utbudet lite större och med sig har man sju åtta kranar som representerar det mesta av bryggeriets nuvarande utbud och lite till.

Men vad är då favoriten, vad gillar de själva av det de producerat under de här fem åren?
– Jag säger nog vår imperial stout, säger Peter.
– Alla andra öl är så beroende av vad man gillar för tillfället.
Ida är av annan åsikt.
– Vår lager!
Svårt att säga vad Haketbesökarna gillar, men nåt gillar de för kön framför Electric Nurse var beständig så länge Beernews var kvar.