Far och dotter satsar på nytt bryggeri

Andreas Gänstaller och dottern Daniela Lokotsch expanderar i södra Tyskland. Foto: Gänstaller.

Andreas Gänstaller har blivit en hyllad bryggare även i Sverige. Nu satsar han på ett andra brygghus i södra Tyskland tillsammans med dottern Daniela Lokotsch.

Gänstaller har under flera år haft sina öl på Zum Franziskaner och ölen har även börjat att dyka upp på andra platser i landet.

Nu är det klart att den rutinerade tyske bryggaren satsar även på ett andra bryggeri i sina hemtrakter. Tidigare bryggde han sina öl på ett bryggeri i Schnaid men nu hyr han också bryggeriet Weber i grannorten Röbersdorf.

– Vår maxkapacitet var 200 000 liter och vi ville expandera. Nu kan vi producera 300 000 liter till, säger Andreas Gänstaller i ett mailsvar till Beernews.

Tillsammans med dottern Daniela Lokotsch ska han hantera två bryggerier och se till att produktionen flyter smidigt. Närheten mellan de båda bryggerierna, åtta minuters restid med bil, bidrar till att logistiken ska fungera.

– Det stora målet är att producera mer öl med väldigt hög kvalitet. Det skulle också vara trevligt om vi kunde exportera mer öl.

En del finansiärer finns med i projektet och förhoppningen är att det inte ska stanna här. En långsiktig plan finns också för bryggeriet.

– Det framtida målet är att bygga ett nytt bryggeri i Bamberg, menar Andreas Gänstaller.