Så många miljoner pints ska till pubarna

De brittiska pubarna hoppas på att få öppna redan under juni månad. Foto: Ronny Karlsson.

250 miljoner pints. Så mycket öl ska bryggerierna ta fram till brittiska pubar under de kommande vecka. Faktiskt har redan en liten del av landet redan öppnat sina pubar.

Det är ännu oklart när pubarna på de brittiska öarna ska öppna.  Det sägs att det ska ske i början av juli, men vissa uppgifter gör gällande att det ska ske redan om två veckor.

Oavsett vilket så börjar bryggerierna nu på allvar jobba med att se till att det finns öl på pubarna när de öppnar. Cirka 250 miljoner pints, runt 125 miljoner liter, med öl ska det levereras till de olika pubarna.

Såväl stora som små bryggerier är mitt upp i produktionen och hoppas förstås på ett snabbt öppnande. När det väl sker så blir det med restriktioner. Att beställa via app lär bli betydligt vanligare, och borden ska stå med två meters mellanrum.

Faktiskt är det så att en liten del av de brittiska öarna redan har öppnat. Den lilla ön Guernsey i engelska kanalen öppnade nämligen sina pubar under den gångna veckan. Där hålls fortfarande nattklubbar stängda, men i övrigt är de flesta verksamheter i gång. Nu väntar miljontals britter på att de även ska kunna få dricka sin första öl på länge i sin lokala pub.