Eskilstuna utökar pubverksamhet

Foto Alice Öberg
Eskilstuna Ölkulturs bryggeripub har blivit populär bland lokalbefolkningen. Nu börjar man även att hålla öppet en dag mitt i veckan. Foto: Alice Öberg

Eskilstuna Ölkultur har drivit bryggeripub i många år. Nu är det dags för nästa steg. I slutet av månaden börjar man även att ha öppet mitt i veckan.

Puben har faktiskt funnis längre än bryggeriet i Eskilstuna.

– Den startade 2003 som en medlemspub för ölintresserade. 2006 började vi som fantombryggare och 2008 gjorde vi den stora satsningen på eget bryggeri, berättar Anna Jerdén, ägare och marknadsansvarig på Eskilstuna Ölkultur.

Fram till i fjol var det bara medlemmar som var välkomna, men sedan i fjol är puben öppen för allmänheten.

– Vi hade det så bland annat för att det var lättare med tillstånd. Men i fjol byggde vi en restaurangdel och nu kan alla komma, säger Jerdén.

Förutom öl och quiz arrangeras också musikkvällar varannan helg. Ofta är det lokala artister, men i bland dyker det upp mer kända namn. Nuligen var bland annat Anders F Rönnblom på plats för en konsert.

Nu tar alltså nästa steg, när fredags- och lördagskvällarna kompletteras med en pubdag på onsdagar.

– Vi kallar det ”lill-lördag”. Det kommer alltid att finnas en ny öl då och det kommer att finnas en bryggare i baren. Puben har alltid varit viktig för oss, avslutar Jerdén.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Eskilstuna utökar pubverksamhet

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer