Eronson/Darnell tog hem två medaljer

Guld i fjol. Guld och silver i år. Peter M Eronson och Jonas Darnell firade stora triumfer vid World Gourmand Cookbook Awards i Kina i helgen.

Det är alltså andra året i rad som Eronson prisas vid det som kan kallas för VM för dryckesböcker. I fjol blev det guld tillsammans med Simon Svensson och nu blev det alltså två medaljer för boken ”Beer, Brewing & Bastards” som är gjord tillsammans med Jonas Darnell.

– Det känns jättekul, inte minst för Jonas som var på plats, säger Eronson.

Guldet fick man för bästa illustrationer och silvret gick till boken som helhet.

– Jag hade faktiskt inte koll på att vi var nominerade i den klass som vi vann. Men vi kollade upp det och det var ju så. Det här blev verkligen bättre än vi hade förväntat oss, säger Eronson.

Peter M Eronson.

Framgången kan kanske också ge fler ringar på vattnet. Ett tag var planen att boken skulle översättas till engelska, men det lades på is för en tid sedan. Med två medaljer i bagaget hoppas Eronson på att översättningen blir av.

– Förlaget kommer säkert att jobba mer med det nu, vi måste bara hitta ett sätt att lösa distribution och försäljning utomlands.

Tre medaljer på två år är inget dåligt facit för Eronson, som förstås firade lite extra efter att ha fått kännedom om de två medaljerna under lördagen.

– Jag vet faktiskt inte vilken bok som vann där vi tog silver. Men det kvittar, det här blev jättebra.