Erik vill ha mer av den IPA som knappt finns

Erik Frithiof svarar på våra enkätfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Allt på en gång. Så var det för Hyllie Bryggeri under 2021. Erik Frithiof berättar mer i vår enkät.

1. Vad var det bästa med 2021 på ditt bryggeri?

– Ja, allt har ju hänt det här året, vi färdigställde vårt nya bryggeri, öppnade taproom, anställde två personer plus barpersonal, släppte massor av ny öl, fick flera nya superkunder, vann två nationella offerter på SB + två TSE, var i Berlin, på GSBF, MBCC och All in.

2. Vad var det sämsta med 2021 på ditt bryggeri?

– Det blev en viss försening tidigt i våras på bygge och bryggverk vilket gjorde att våren var tuff. Då hade vi inte svinkul på jobbet. Men det har vi å andra sidan hämtat hem nu.

3. Vad skulle ett beslut om gårdsförsäljning betyda för er?

– En hel del, vi har infrastrukturen, personal och en lokal belägenhet så vi har allt att vinna. Viktigast är dock symbolvärdet i det, att vi går mot en mer liberal alkoholpolitik.

4. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2021? 

– Eskilstuna Ölkultur har gjort ett kanonjobb, framförallt med varumärket och sommarpuben, det har impat på mig. Även Molecules (Elmeleven, Nerdbrewing och Chad Beer) nya satsning) känns som ett jäkla kanonlyft. Vilda Bryggeri har också fått en efterlängtad breakthrough. Vi var många som visste hur duktiga de är, nu vet fler det.

5. Vilken ölstil vill du se mer av från svenska bryggerier under 2022? 

– Brut IPA. Alltid Brut IPA.