Enormt intresse för det första Öl-Loppet

Bildspel

Bild 1 av 27

Det här gänget från Töllsjö hade sin sponsor i bryggeriet Business Monkey. Från vänster i bakre raden Pierre Henriksson, Viktor Hagström, Jesper Engholm, Markus Winterkorn och framför dom Therese Engholm samt Jennie Winterkorn.

Vilken folkfest det blev när Öl-Loppet genomfördes i helgen. Nästan 1000 löpare kom till start mellan Dugges och Rådanäs i diverse munderingar.

Arrangörerna hade hoppats på ett par hundra startande vid den första upplagen av Öl-Loppet, men det blev betydligt fler än så.

Nästan 1000 personer kom till start hos Dugges Bryggeri. Loppet gick sedan via flera vätskekontroller till målet hos Rådanäs Bryggeri där det också var fest på kvällen.

En hel del av deltagarna hade dessutom klätt ut sig och kom till start i ganska annorlunda löparkläder.

– Det är tydligen 24 grader så vi får se hur länge det går, sade Sebastian Sahlin som hade en tjock mössa på huvudet.

Först i mål var Andreas Magnusson som vann loppet ganska klart. Inte minst berodde det på att tvåan i loppet, norrmannen Andreas Höye, kostade på sig att stanna och dricka en starköl innan han sprang vidare från den sista kontrollen hos Food Factory i Mölnlycke.

– Man springer inte ett sådant här lopp för att vinna utan för att det är kul, sade han innan sprang vidare.

En del strul blev det för dom som tog lite längre tid på sig under loppet. En kommunikationsmiss gjorde att Polisen inte informerat Trafikverket om att loppet passerade ett tågspår. Det innebar stopp för tågen och att Polisen fick rycka ut. Väl på plats konstaterade man att arrangörerna inte gjort något fel.

– Felet ligger i att polisen gett tillstånd till den här bansträckningen, som går över spåret. Ingen skugga faller över arrangören! De har gjort det de ska, sade vakthavande befäl Morten Gunnäng till SVT.