Enkät: Ölofsson vill hitta nya samarbeten

Beernews har frågat ett antal svenska bryggerier om både året som gått och året som kommer. Här kan du se svaren från Mathias OlofssonÖlofsson.

1. Vad var det bästa med 2016 för ditt bryggeri?

Att vi fick gjort vår första stora samarbetsöl med Wettre Bryggeri i Norge på 1000 liter. Vi har även knutit en massa spännande kontakter och lagt upp planer för samarbeten i nösta år.

2. Vad är det viktigaste för ditt bryggeri under 2017?

Viktigaste för 2017 blir att få alla samarbeten på plats och jobba vidare med att få ut uppmärksamhet omkring bryggeriet. Vi ska även försöka hitta en fast produktionsplats där vi kan kontraktera batcher med jämna mellanrum.

I slutet av januari/ början av februari blir det ett samarbete med Klackabacken, och därefter en till öl tillsammans med Wettre.

3. Hur mycket öl producerar ni under 2016 och vad tror du att ni producerar under 2017?

Ingen aning. 2016 har bara varit den större collaben på 1000 liter med Wettre och några små batcher på Minus-1 i Malmö. Men där är mycket spännande i horisonten för 2017!

4. Vilken är den viktigaste frågan för svenska bryggerier under 2017?

Jag tror det blir viktigt att informera konsumenterna om kvalitet. Utbilda konsumenterna omkring ölstilar och felsmaker och lära dem att identifiera vad som faktiskt är bra öl. Att det står ”craft” på etiketten betyder inte att det är kvalitet, bara att det är småskaligt producerat på ett hantverksmässigt vis.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri under 2016?

Stigbergets Bryggeri har verkligen satt svensk IPA på kartan så jag anser att Stigbergets och i synnerhet Olle Andersson där har uträttat något väldigt speciellt under 2016

6. Vilken var Sveriges bästa öl under 2016?

6. GBG Beer Week IPA såklart