Enkät: Lycke vill ha fortsatt bra samarbete

Beernews har frågat ett antal svenska bryggerier om både året som gått och året som kommer. Här kan du se svaren från Lycke Bryggeri i Mölnlycke utanför Göteborg.

1. Vad var det bästa med 2016 för ditt bryggeri?
Att vi fann ett bryggeri för övertag! Samarbetet som inleddes med All In Brewing har gjort starten möjlig där dom har guidat och hjälpt oss i rätt riktning.
2. Vad är det viktigaste för ditt bryggeri under 2017?
Vinsten av offerten från Systembolaget för vår Lycke Pilsner kan ge oss den start som behövs för att sätta vårt varumärke på kartan i Sverige.
Stor vikt kommer med start andra kvartalet att läggas på produktion och planering runt detta.

3. Hur mycket öl producerar ni under 2016 och vad tror du att ni producerar under 2017?

Vi har på bryggeriet producerat ca 80 000 liter sedan starten i juni. Vi hoppas på att komma upp i volymer i storlek 200 000 liter under kommande år.
Kapaciteten på bryggeriet är stor, det har gett möjlighet för externa bryggare att komma och gästbrygga hos oss. Ett trevligt utbyte!
4. Vilken är den viktigaste frågan för svenska bryggerier under 2017?
Att Systembolaget fortsätter och utveckla sig och gör det möjligt för folk över hela landet att ta del av alla de grymma bryggerier som finns.
Vidare, att den härliga stämning som är mellan bryggerierna fortsätter…

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri under 2016?

Omnipollo, genom att leda svensk bryggning framåt med sin skicklighet. Det höjer ribban för alla andra, att hela tiden hänga med i utvecklingen och vara på tårna.
6. Vilken var Sveriges bästa öl under 2016?
GBG Beer Week – Stigberget
Satte verkligen Vermont IPAn på det svenska folkets läppar.