Enkät: Benchwarmers ska satsa ordentligt

Benchwarmers är nummer två av alla bryggerier i vår enkät. De kommer att öka sin satsning ganska rejält under nästa år.

Med eget bryggeri i gång under året ska Benchwarmers utöka produktionen en hel del. Det och mycket annat berättas i vår enkät.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?
Det är nog jämnt skägg mellan att få ynnesten att vara med på Brewskival och responsen på vår öl där, och att få nycklarna till vår brygglokal! 

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?
Vi räknar med att starta vår produktion i vårt ”riktiga” bryggeri i början av 2018, vi väntar just nu bara på tillstånden från Skatteverket – därmed kommer vi att kunna få ut mumsiga öl med dumma namn på fler krogar och såklart även Systembolaget! 

3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?

Produktionen under 2017 var ganska modest, om man inte räknar de två 1000-litersbatcher som pågarna på Spike hjälpt oss att brygga, vi landade på runt 3000 liter totalt tror jag.

Detta ska tiodubblas 2018! 

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
Alla kommer ju att svara ”debatten om gårdsförsäljning” på denna fråga, men jag ser inte den som viktigast (även om den är högintressant).
Jag tror att den viktigaste frågan 2018 för oss småbryggerier kommer att vara någon märklig förändring som Systembolaget kommer att göra i till exempel TSLS eller liknande, som vi inte känner till just nu. 

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
Brekeriet går från klarhet till klarhet, särskilt med basen till deras berliner weisse – DAMN alltså!