Elin ser fram emot öl på semestern

SOMMAR 2019

Elin Carlsson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Elin Carlsson från Female lyfter fram Sverige bland favoritländerna för öl. Det och mer får du veta av hennes svar i vår sommarserie.

1. Du får bara dricka ett enda öl under resten av ditt liv. Vilket öl väljer du och varför?
– Riktigt tragiskt att ens behöva tänka den här tanken. Men om jag måste välja så hade jag nog tagit en ofiltrerad Pilsner Urquell. Inte mycket som slår en god pilsner. Dessutom funkar den alla tider på året.
2. Vilka är världens tre bästa ölländer? Lista och förklara.
– På denna fråga kommer jag svara de tre länderna som jag själv dricker mest öl från. Och det första av dom är självklart Sverige. Vi är ett land med många bra småbryggerier och jag föredrar att dricka min öl så lokalt som möjligt. USA kommer på andra plats, det är inte många länder som slår deras utbud av kvalitetsöl, och det är ju inte heller så konstigt med tanke på storleken av landet. Sist i min lista säger jag Belgien! Tacka vet jag alla goda berliner weisses som görs idag, men inget står upp emot en riktigt god lambic.
3. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet?
– Fermenterarna. Likt många andra har jag fastnat i surölsträsket och Fermenterarna är ett bryggeri som jag tycker gör riktigt bra suröl med hög kvalité. Hängde en hel del i deras monter på En Öl- och Whiskymässa i Göteborg i år och ville prova så många olika sorter jag bara kunde. Ett stort plus är den fantastiskt snygga designen på deras etiketter!

4. Hur mycket kommer du att vara ledig i sommar och vad ska du hitta på?

– Jag har fyra veckors semester och tänker spendera större delen av tiden med att njuta av sommaren (och det fina vädret hoppas jag) på hemmaplan i Göteborg. Inga planer och kommer ta dagarna som dom kommer. Men en sak är säker, en del goda öl kommer att drickas!
5. Vilken är Sveriges bästa ölfestival? Motivera.
– Brewskival. Punkt! Ingen motivering behövs, dom som varit där dom vet, dom som inte varit där behöver åka dit!
6. Hur tror du att det ser ut med gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige om tre år?
– Jag hoppas innerligt att jag om tre år kan gå till mitt lokala bryggeri och köpa med mig lite god öl. Tyvärr tror jag att det kommer ta längre tid än så, men hoppet är det sista som lämnar mig.