Elaka mailet gav inspiration till nytt öl

Bryggeriet gjorde det elaka mailet till en egen succé.

Det felstavade mailet skickades för att såra. Men i stället blev delar av mailet till namnet på ett mycket uppskattat öl.

 

Bryggeriet Beale´s Beer i Bedford, Virginia, har som så många andra haft det tufft i pandemitider. Men trots det har man kämpat på och försökt att ge kunderna bra service samtidigt som man följt reglerna.

En av reglerna handlar om att gästerna ska använda en ansiktsmask och det har inte alltid varit populärt. De flesta har accepterat regeln, men några har gnällt. En person har dessutom gnällt mer än andra.

Det här mailet skickades efter ett besök i bryggeriets taproom:

– – –

SUBJECT: Y’all suck

MESSAGE: Your manager is bitch and your beer taste like hot old orange juice.

– – –

Mailet, som bland annat saknar ett a före ordet bitch, togs emot av bryggeriet och man bestämde sig för att agera. Managern, Brittany Canterbury, var med på noterna när man skapade ölet ”Your Manager Is Bitch”.

– Vi kunde verkligen inte förvänta oss det mottagande det fick. Inlägget på Facebook blev viralt och hade 290 000 läsare, och vi får respons från hela världen, skriver bryggeriet i sociala media.

Ölet är en porter på 7,6 procent och efter all uppmärksamhet har det förstås sålt riktigt bra. Inte minst är huvudpersonen själv nöjd med responsen. Brittany Canterbury började med att servera på bryggeriet och har arbetat sig upp i hierarkin till att vara manager för bryggeriets taproom. Hon har förstås hela personalens fulla stöd och har det som var tänkt att bli en sågning har istället blivit till en typ av hyllning av henne.

– Vi är stolta över att kunna säga att vi har tagit oss igenom den här pandemin genom att vara uthålliga och genom att inte ta någon skit, skriver bryggeriet.