Dugges ska sätta nytt rekord i tap takeover

Nu är Dugges på väg att sätta nytt rekord i tap takeover igen. Den här gången krävs det tre olika ställen för att klara av de 46 olika ölen.

Dugges har vid fler tillfällen gjort tap takeovers som sticker ut. Man har gjort det på Lådan i Stockholm, på alla Bishops Arms i landet, och på båda Brewers Beer Bar i Göteborg samtidigt.

Men nu ska rekordet slås igen. Dogfood, Flippin´ Burgers och Lådan i Stockholm ska nämligen ha 46 olika öl samtidigt 27 april.

– De ligger inom gångavstånd. Tanken är att vi ska samlas på Dogfood och sedan gå tillsammans till Flippin´ Burgers och Lådan, säger Tomas Halberstad på Dugges.

Totalt blir det 47 kranar med Dugges öl, men Dugges Pils kommer att finnas på två barer.

– Vi ville att det skulle finnas en folköl, en lager, en fatlagrad öl och en humlig öl på varje ställe, säger Halberstad.

De tre ställen som ska besökas har samma ägare och det har varit en hel del jobb med att få ihop det hela. Under lördagen kommer det att finnas nio öl på Dogfood, tolv på Flippin´Burgers och 25 på Lådan.

– Vi tänker oss att det blir avslutning på Lådan och hoppas att det finns många som vill gå med oss hela vägen. På Lådan kommer vi sedan att ha en efterrättsmeny, där man kan para imperial stouts med en efterrätt, eller få en glasskula i ölen.

Det här är tredje året i rad som Lådan och Dugges samarbetar och tidigare har det bland annat handlat om öl-cocktails.

– Det har varit knökfullt så den här gången ville vi göra det här på tre ställen. Vi har kanonkul ihop och det gör väldigt bra och rolig mat, säger Halberstad.

Han tror att detta är den sista gången som Dugges ger sig på att slå sina egna rekord för tap takeovers.

– Det blir mycket jobb inför en sådan här grej. Jag har till och med fått planera det i excel, det har jag aldrig gjort tidigare.