De gör drömresan – följ den på Beernews

I morgon ger sig Peter Bergquist och Erik Sjölund i väg på en riktig drömresa i USA. De kommer dessutom se till att du följa deras äventyr på Beernews.

De båda vännerna börjar med att ta flyget till San Fransisco och därefter ska man besöka så många ölställen som möjligt längs vägen upp till Vancouver.

– Jag har vänner i San Fransisco och åker dit några gånger om året. Jag har funderat på den här resan men alltid varit själv när jag åkt så jag nämnde det för Erik, säger Peter.

– Det var en för bra idé för att tacka nej till. Jag var i San Diego i fjol och fastnade för det. Jag vill tillbaka, säger Erik.

De båda lärde känna varandra via gemensamma bekanta på bryggeriet Spike för några år sedan. Efter ett par dagar i San Fransisco beger de sig norrut och det kommer bli en hel del mil i bil, men också en hel del bryggeribesök.

– Jag var i Vancouver 2014 och det var där jag fick upp ögonen för craft beer så det ska bli ett kul återseende. Framför allt vill jag tillbaka till Storm Brewing. Det var som att komma in i en verkstad men de gjorde fantastisk öl, minns Peter.

Det är inte utan att man blir avundsjuk på deras resa, men det kommer faktiskt att följa resan via Beernews. Peter och Erik kommer nämligen att skicka hem rapporter om sina öläventyr med jämna mellanrum och det publiceras på den här sajten.

De har lagt en hel del tid på att hitta favoritbryggerier som de vill besöka. Det blir inte massor med tid för att turista utanför ölets värld.

– Alla ställen och alla stopp är planerade utifrån att det finns bra bärs där, säger Erik.

I morgon bär det av och sedan väntar god öl och en massa spännande besök. Frågan är vad de ser fram emot mest under resan.

– Jag älskar ju Pliny the Elder så för mig är Toronado i San Fransisco ett måste. Och sedan Fremont i Seattle, de är fantastiska, säger Peter.

Erik har också klart för sig vilka stopp han har på sin topplista.

– Rare Barrel ligger högt, det gör det nog för oss båda. Sedan ser jag fram emot De Garde, de gör otroligt bra öl.