Dregens öl ska växa och gå på export

Dregen inleder ett samarbete med Nyckelbryggerier och planen är att skicka ut ölet Riff på export. Foto: Pressbild.

Rockstjärnan Dregen satsar vidare på sitt öl Riff. Nu byter han samarbetspartner och målet är att ölet ska gå på export.

Beernews berättade i fjol om Dregens öl Riff, som då bryggdes på Östersundsbryggeriet Jemtehed & Brande. Lagerölet släpptes på Systembolaget och finns fortfarande tillgängligt där.

Men samtidigt planeras det för att brygga ölet i större volymer och få ut på det på exportmarknaden. Det ska ske i samarbete med Nyckelbryggerier i Älvsbyn.

– Vi har haft ett finns samarbete med Östersundsbryggerier men nu vill vi ta ölet vidare och brygga mer av det. Det blir samma typ av öl, men vi ska utveckla det lite grann, säger Jesper Lindgren som är en av de inblandade i projektet.

Planen är att bland annat skicka ut ölet på export. Dregens båda band, Backyard Babies och Hellacopters, har större fanskaror i många andra länder och exporten skulle bland annat göra det möjligt att sälja ölen i samband med konserter på turnéer.

– Vi har haft en hel del frågor om ölet från andra länder, och det känns spännande att vi ska börja att erbjuda det, säger Lindgren.

Under våren och sommaren ska ölet från Nyckelbryggerier lanseras och i samband med det planeras en hel del aktiviteter.