Dregen fixar öl till kommande festivaler

Bildspel

Bild 1 av 2

Dregen har under många år varit en av Sveriges största rockstjärnor. Nu har han för första gången tagit fram ett eget öl.

Riff. Namnet var ganska givet när Dregen nu ger sig in i ölbranschen. Hans första öl är en lager bryggd hos Jemtehed & Brande.

Dregen tillhör eliten när det gäller svenska rockstjärnor. Med band som Backyard Babies och Hellacopters är han känd för de allra flesta rockälskare som en passionerad gitarrist inte minst under livespelningar.

Nu har gör debut i ölbranschen också.

– Jag har haft en del förfrågningar från större bryggerier tidigare men det har inte klickat riktigt. Det är ofta roligare att göra sådana här grejer med lite mindre aktörer och få vara lite mer hands on, säger han i en telefonintervju med Beernews.

Men samarbetet höll faktiskt på att bli inställt, eller i alla fall uppskjutet. När corona-krisen började på allvar var Dregen nämligen på turné med Hellacopters i Brasilien.

– Det var lite tajt där ett tag, jag tror vi kom med sista flyget till Europa.

Ölet är en laget i tysk stil och det var det man gemensamt kom fram till efter en del provsmakningar.

– Jag vill så ett slag för lagern, när den är välgjord är den riktigt god. Det kunde ha blivit en belgisk ale också, men jag ville ha ett öl som man kan ha med sig en kasse av till en festival, men som också passar till mat. Jag är inte så jätteförtjust i IPA som alla dricker i dag, säger Dregen.

Hans engagemang i ölet Riff har varit stort. Namnidén var hans och han har utformat etiketten. Dessutom var han förstås på plats under bryggdagen.

– Det var häftigt och jag är imponerad av vilket hantverk det är. Det är en konst att göra ett bra öl och lite påminner det om att göra bra musik. Det är en levande process.

Det är entreprenören Jesper Lindgren som fört samman Dregen och bryggeriet. Jemtehed & Brande har även tidigare, i samarbete med Lindgren, gjort öl tillsammans med Asta Kask, 220 Volt och Crashdiet.

Ölet ska komma på Systembolaget under sommaren och för Dregen har det här med bryggning blivit ett större intresse.

– Jag hoppas att det ska bli fler öl, det var riktigt kul och killarna på Jemtehed & Brande är sköna killar, säger Dregen.