Öl för tio miljoner stals från bryggeri

Öl för nästan tio miljoner kronor har systematiskt försvunnit från det norska bryggeriet. Nu är tio personer åtalade, men polisen vet inte vart all öl tagit vägen.

Det är en omfattande kedja av stölder som håller på att nystas upppå Mack Bryggeri i Tromsö i de norra delarna av Norge. Det var i februari som de första kontakterna med polisen togs och efter att bland annat ha haft koll på passerkort till bryggeriet kunde man göra det första gripandet i början av april.

I dagsläget är totalt tio personer åtalade för antingen grov förskingring eller häleri. Tre av de åtalade har jobbat på bryggeriet.

– Det är fortfarande en pågående utredning och vi utesluter inte att det kommer fler åtal. Det är väldigt mycket öl som stulits och vi har i dag inte översikt över var all ölen hamnat. Det här har pågått många månader, säger Katrine Grimnes, inspektör vid Midt-Troms polisdistrikt, till tidningen Nordlys.

Bryggerichefen Roger Karlsen känner sig lurad och konstaterar att värdet på de försvunna ölen kan uppgå till motsvarande nästan tio miljoner svenska kronor. Än så länge har polisen inte koll på vart all ölen har tagit vägen.

– Jag är förbannad. Det känns som att man stuckit kniven i ryggen på oss. Det här är ett allvarligt brott, säger Karlsen.