Pionjären tackar för sig efter 36 år

Steve Hindy grundade Brooklyn Brewery och blev tidigt bland annat kollega med Garrett Oliver. Foto: Brooklyn Brewery.

Steve Hindy är inte det mest kända namnet i ölkretsar. Men nu tackar en av USA:s viktigaste ölpionjärer för sig efter 36 år.

Det var alltså 1984 som Steve Hindy bestämde sig för att fråga sin granne och hembryggarkompis Tom Potter om han ville satsa på ett riktigt bryggeri.

Efter lite betänketid ville Potter vara med och det blev starten för ett bryggeri ni alla har koll på. Det var nämligen starten för Brooklyn Brewery.

– Steves betydelse för bryggeriet går inte att mäta. Han inte bara lade grunden för vårt varumärke, han byggde upp alla de värden vi står för. I början levererade han lådor med öl på egen hand och byggde starka band med vår community, skriver bryggeriet på sin Twitter.

Tidigt anslöt även Garrett Oliver till Brooklyn Brewery och blev en väldigt viktig profil när craft beer var något som väldigt få kände till i USA. Även i dag, när det finns bryggerier i varje stad med självaktning, har Brooklyn behållit sin popularitet, och lyckats växa även när konkurrensen blivit hårdare.

För Steve Hindy väntar nu ett annat liv, men det han har byggt upp kommer att leva vidare.

– Även om 31 december är hans sista dag med oss, kommer hans synsätt att vara djupt rotat här på Brooklyn Brewery. Och var så säkra, så fort det känns säkert ska vi fixa med en fest som kommer att gå till historien, skriver bryggeriet.