Diana har bytt från Poppels till Odd Island

Det var inte för musiken hon valde Odd Island, kommer det fram. Helt okej, tycker Peter Iwers, som förutom att vara delägare i bryggeriet spelade i In Flames tidigare och nu börjat spela igen i nya bandet The Halo Effect. Foto: Peter Lindh

Många som mött en leende Diana Rios vid Poppels monter hickar nog till lite vid nästa mässa. För då står det Odd Island på tishan i stället.

När covid bröt ut innebar det samtidigt att i princip alla mässor och festivaler ställdes in. För Diana Rios innebar det att hon lämnade Poppels. Men i helgen stod hon ändå på en ölfestival och serverade öl igen – nu för Odd Island.

– Vi har varit vänner i många år och jag gillar deras öl och sätt.

Det faktum att Diana anställts har förändrat hela Odd Islands strategi, i stället för att som tänkt dra ner på mässor och festivaler i år, gör de nu tvärtom.

– Det är upp till Diana vad hon vill satsa på, men vi ska inte vara med bara för att – det ska vara värt det också, säger Peter Iwers och berättar samtidigt att Odd Island ska vara med på Stockholm Beer & Whisky med egen monter för första gången i år.

Förutom mässor ska Diana även jobba med Odd Islands nya restaurang och event.

– Det ska bli roligt att bygga ett varumärke igen. Mässor är speciella, det ska bli underbart att komma ut och träffa folk igen, säger hon.

Det faktum att Dianas man Petter Gunnarsson är försäljningschef på Poppels verkar inte orsaka något större krig, både Poppels och Odd Islands öl får plats i kylen där hemma.

– Vi är två nördar som älskar Hazy Dizzy, Citrauvin och hallonsurisen, det är ungarna som jäklas med andra saker, säger hon.

Första uppdraget var hon på i helgen när Odd Island var med på nystartade Craft Beer & Spirits Festival vid Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Men om vi känner henne rätt blir det många fler under året. Hon brukar tävla med kompisen Mikael Karlsson på Pine Ridge om att servera mest på mässorna och nu är det dags att ta upp kampen igen.