Det går för bra för bryggeriet – säljs

Det går för bra för Grästorps Bryggeri, så nu säljer delägarna verksamheten. Andra omständigheter i livet gör att de inte längre hinner med.

För några dagar sen dök det upp en ny status på Grästorps Bryggeris Facebooksida, där man meddelade att bryggeriet var till salu.

– Vi var vid ett vägskäl och visste inte vart vi ville gå, antingen satsa eller lägga av. Det var inte hållbart på samma nivå – tiden räckte inte till. Vår öl tog slut på hyllorna och vi hann inte med att leverera, säger Niclas Andersson på Grästorps Bryggeri.

– Det är klart att det är lite tråkigt att ta det här beslutet, men samtidigt är det skönt att vi tagit nån form av beslut. Innan var det tungt när det gick bra och vi inte hann med. Förhoppningsvis kan bryggeriet finnas kvar i annan regi – det hade ju varit kul.

Niclas har precis tagit en examen i nationalekonomi och vill satsa på det. Thomas Ottosson, som är den som bryggt mest, har ett annat företag i Vara som också växer och som han vill satsa på. Den tredje delägaren, Johanna Ottosson, har redan tidigare deklarerat att hon inte längre vill vara med.

Helst vill de sälja verksamheten som den är och hoppas att någon ska fortsätta brygga i Grästorp, men än så länge har spekulanterna mest varit intresserade av inventarierna.

– Vi ser helst en köpare som vill fortsätta med verksamheten. Det vore kul om det kunde finnas kvar ett bryggeri i Grästorp, säger Niclas som är bördig från Grästorp även om han numera bor i Göteborg.

Hoppet är alltså att hitta en köpare som kan satsa och utöka verksamheten. I och med att de sålt allt de producerat har de inte lagt ner någon energi på marknadsföring.

– Så det finns en rätt så bra marknad att ta av fortfarande, säger Niclas.

Bryggeriet har ett bryggverk på 200 liter och jästankar på totalt drygt 1100 liter.