Bryggeri skapar öl för brandoffer i USA

Bränderna i Kalifornien är de värsta på många år. Nu startar Sierra Nevada på ett nytt öl där alla intäkter går till välgörenhet. Dessutom vill man att andra bryggerier skapar samma öl.

Ni har säkert koll på hur bränderna i Kalifornien under de senaste veckorna gjort flera samhällen till ruiner och hur många människor omkommit, skadats eller blivit av med sina hem.

I dag, tisdag, brygger Sierra Nevada ölet Resilience IPA, och alla intäkter går till de som drabbats av bränderna. Men det stannar inte där. Sierra Nevada uppmanar också alla andra bryggerier att göra samma sak och skänka intäkterna. Man hoppas också på att få med råvaruleverantörer som kan skänka malt och humle till de olika bryggningarna.

Dessutom har Sierra Nevada startat en fond för att samla in pengar till de som drabbats. The Sierra Nevada Camp Fire Relief Fund är namnet på fonden och bryggeriet själva började med att sätta in 100 000 dollar i fonden. Pengarna ska till största delen gå till att bygga upp hus och hela samhällen när bränderna väl har slocknat.

Den som vill bidra till fonden kan läsa mer här. Klicka på Sierra Nevada när du kommit in på sidan.