Deschutes skjuter upp nysatsning – igen

Redan 2016 meddelade Deschutes att man ska bygga ett nytt bryggeri i östra USA. Men nu är frågan om satsningen alls blir av.

Det Oregonbaserade bryggeriet var tydliga redan för drygt två år sedan att man ville bygga ett nytt bryggeri i Roakane, Virginia. Tanken var då förstås att enklare kunna förse östra USA med öl.

Men nu har projektet lagts på is – igen.

– Vi fortsätter att titta på trender inom craft beer för att hitta rätt tid att bygga en fastighet med hög kvalitet och ekonomisk hållbarhet. Vi kommer inte att börja bygga under 2019 som vi först planerade, men ska meddela under våren hur våra uppdaterade planer ser ut, skriver bryggeriet i en kommentar.

Satsningen som först planerades skulle kosta hela 95 miljoner dollar och ge jobb till över 100 personer. Men nu är frågan om satsningen alls blir av, trots att Roakane har ställt upp och skänkt mark där bryggeriet skulle ligga.

I USA fortsätter craft beer-marknaden att öka, men de större regionala bryggerier har det tuffast. Kanske har det fått Deschutes att tveka inför den stora investeringen.