Sverigepremiär idag för hyllade stouten

Nyligen utsågs ölet till USA:s bästa i år. I dag har det premiär i Göteborg och kanske i Skåne. Det handlar om Founders CBS.

Stoutälskarna har en högtidsstund att se fram emot i dag. På Jerntorgets Brygghus i Göteborg har nämligen årets version av Founders CBS sin premiär. Ölet kommer även under dagen att levereras till Bishops Arms Savoy i Malmö och Bishops Arms i lund. Där är det än så länge oklart om faten kopplas på redan i dag. För er i Stockholm lutar det åt att Akkurat blir först med ett fat som enligt uppgift kopplas på i helgen.

Ölet hyllas runt om i världen och fick nyligen en fin utmärkelse. Sajten Winemag rankade nämligen de 25 bästa ölen som funnits tillgängliga i USA under året, och förstaplatsen gick till just Founders CBS.

Ölet bryggdes första gången 2011, men sedan gjordes ett uppehåll. Nu verkar den dock bryggas varje år, för det är redan bestämt att den kommer tillbaka även nästa år.

Dessutom blir det release på Systembolaget 18 januari, och där kommer det att vara en skillnad jämfört med tidigare år. Ryttaren på etiketten är nämligen borta och det sker efter diskussioner med Royal Canadian Mountain Police.