Def Leppard satsar på sitt eget öl

Öl blir nästa satsning för hårdrockveteranerna i Def Leppard. Snart släpps debut ölet i samarbete med amerikanska Elysian.

Sheffield-rockarna Def Leppard har hängt med i hårdrocksvärlden sedan tidigt 80-tal och har släppt en massa skivor genom åren.

Men nu är det dags för en nysatsning, när man släpper ölet Def Leppard Pale. Ölet är en pale ale med brittisk malt och amerikansk humle som är bryggt av amerikanska Elysian.

– Dom är bra och tror på sig själva, de känns en hel del rock´n roll och det gillar vi, säger bandets sångare Joe Elliot till sajten Billboard.

Ölet släpps i samband med att Def Leppard startar upp en gemensam turnén tillsammans med Journey i USA i slutet av maj. Turnén rullar på till oktober och ölet ska finnas tillgängligt vid konserterna, men också i de områden där turnén drar fram.

– Det finns inget slutdatum för ölet. Om det tar fart och folk gillar det så lever det vidare. Iron Maiden har sitt öl Trooper och det har gått väldigt bra för det ölet. Vi får se om vi kan matcha det, säger Elliot.

Burkens design är en hyllning till bandets bästsäljande album Hysteria, som innehöll hitlåtar som Pour Some Sugar On Me, Animal och Love Bites.

Elliot utesluter heller inte att det kan bli fler alkoholdrycker från bandet framöver och nästa steg är då troligen ett vin.

Läs hela artikeln här.