Dags för den växande ölveckan i Växjö

Ölet som bryggts av ett antal bryggerier från Småland och Blekinge har premiär på tisdag. Foto: Trädskogens Bryggeri

Fler evenemang och fler sålda biljetter till festivalen. VXO Beer Week ser ut att bli riktigt spännande och på tisdag är det premiär.

Det är Robert Andersson som står bakom såväl ölveckan som Växjö Ölfestival och i morgon är det dags för de första evenemangen.

– Det händer lite mer i år och krogarna är lite mer involverade, det känns bra. Det blir 3-4 olika evenemang varje kväll och det är ganska lagom i Växjö, säger Andersson.

Under ölveckan blir det bland annat föredrag om bryggning på Stadsbiblioteket och en ölvandring där deltagarna får prova öl blint på de olika pubar som besöks.

På fredag och lördag avslutas sedan ölveckan med den mest uppskattade delen, nämligen festivalen.

– Den är huvudnumret och biljettförsäljningen har gått riktigt bra. Jag tror att vi kommer att ha cirka 1100 besökare på två dagar, säger Andersson.

Ett pass på fredagen och två på lördagen blir det och lördagens tidiga pass är slutsålt. Nya bryggerier på festivalen i år blir bland annat Benchwarmers, Good Guys, Nynäshamns Ångbryggeri och Hopsie Daisy.

– Det blir en bra blandning och det är kul att vi fått hit nya bryggerier, säger Andersson.

På tisdag är det dessutom premiär för det speciella öl som bryggts till ölveckan. En mix av bryggerier från Småland och Blekinge står bakom ölet som är en india pale ale med lite syrliga toner.

– Det är ett bra öl och det kommer att finnas både på festivalen och på olika krogar under veckan, säger Andersson.