30 öl – bara ett kan bli bästa humlebomben

Pelle Frost planerar nu för årets IPA-tävling på Brewers Beer Bar.

I början av augusti är det dags för Brewers Beer Bars årliga IPA-tävling igen. Och den här gången blir det mycket lokalt.

Brewers Beer Bar i Göteborg arrangerar varje år på internationella IPA-dagen en inofficiell tävling där gästerna får utse den bästa IPAn. I år infaller IPA-dagen den torsdagen den 5 augusti och tävlingen pågår under torsdagen och fredagen. På lördagen avslöjas vinnaren. Senast vann Brewski Triple Nipple.

– Gästerna får röstkort och ölen är bara märkta med olika siffror, som man sen får rösta på på kortet eller via Untappd, säger Pelle Frost på Brewers Beer Bar.

– Det kanske blir en vinnare på röstkorten och en på Untappd, vi får se. Det handlar mer om ett roligt event än att utse en absolut vinnare.

Han avslöjar inte vilka bryggerier som deltar i år mer än möjligen Outer Range Brewing Co från USA, som redan är på plats dagarna innan tävlingen och kanske kan bidra med ett fat. I övrigt blir det inte så mycket amerikanskt.

– Vi har inte försökt att hitta något från USA, det blir såna himla prisskillnader om man flyger hit grejor därifrån.

Totalt blir det 30 öl i tävlingen. Tio vardera på Magasinsgatan och Tredje Långgatan och tio på Spikes taproom.

– Vi har gjort det här med Spike varje år. Det började med att vi snodde deras idé och även om de inte varit aktiva varje år så är det vårt gemensamma event.

Det blir bara ett fat per öl. Nåt år hade man två, men det vill inte Pelle upprepa.

– Det tog så lång tid att avsluta tävlingen. Jag vill gärna att ett event tar slut nån gång så att man kan ta sig an nästa och det blir mycket grejor från oss i augusti och september.