Crime City nöjda med de två premiärölen

Bildspel

Bild 1 av 3

Skål för premiären! Li Johansson, Ida Brantling-Persson, Josefine Roos, Irina Carlén och Emily Olofsson firade med ett smakprov på sina egna öl.


 

Hembryggarna Irina Carlén och Emily Olofsson fixade en heldag där tjejer samlades och bryggde öl. I helgen var det premiär för ölet i Malmö.

Beernews berättade tidigare om tjejträffen på Malmö Brewing, där man under en dag lärde sig mera om ölbryggning och även bryggde två stycken öl.

– Alla fick jobba hårt under dagen, vi delade upp oss i en pale ale-grupp och en porter-grupp, säger Irina Carlén.

I lördags var det så premiär för ölet och flera av tjejerna träffades på Taproom i Malmö för att prova ölet och njuta av att se den som ett av alternativen på öltavlan.

– Vi är jättenöjda med ölen men vi har varit jättenervösa, säger Emily Olofsson.

– Om vi ska prata i musiktermer är detta nog lite som att släppa sin första singel eller att gå upp på en stor scen och göra en konsert, sade Irina Carlén.

Nervositeten lade sig dock när ölet hade provsmakats. Båda ölen var nämligen riktigt välgjorda och tjejerna kunde slappna av.

– Det här har varit så roligt och det har känts speciellt att veta att ölen ska säljas på riktigt också, sade Ida Brantling-Persson.

Irina och Emily stod bakom hela projeket och de kallar sig Crime City när de brygger öl hemma. De var helt överens om att de gärna villa göra det här igen.

– Det kommer garanterat att bli fler gånger, sade Emily Olofsson.

– Vi kan nog också utveckla konceptet och ha både nybörjarkurser och fortsättningskurser, sade Irina Carlén.