Giertta tillbaka på den svenska ölscenen

Vid nyår slutade Cecilia Giertta som vd för Sveriges Bryggerier. Men nu är hon tillbaka i branschen igen.

Giertta klev av Sveriges Bryggerier för att bland annat få mer tid till familjen. Men nu är det klart att hon fått ett nytt uppdrag inom Öl-Sverige.

Vid Eskilstuna Ölkulturs årsstämma i helgen blev det nämligen klart att hon blir ny delägare samt tar en plats i styrelsen i företaget.

– Förutom att Eskilstuna Ölkultur gör gott och nyskapande öl, tycker jag att hela konceptet som Ölkultur bygger på är spännande och mycket tilltalande, säger Cecilia Giertta om sitt nya engagemang.

Under sin tid i Sveriges Bryggerier jobbade Cecilia Giertta mycket med branschövergripande frågor. Nu blir det mer fokus på det enskilda bryggeriet, och de utvecklingsmöjligheter som finns där.

– Jag är övertygad om att både medlemmar och aktieägare tycker att Eskilstuna Ölkultur är något unikt att satsa på. Jag hoppas att jag kan vara med och bidra till ytterligare ökat engagemang bland kunder och medlemmar.

Under stämman blev det också klart att Arto Ukura blir ny vd för Eskilstuna Ölkultur, och att Anders Olsson blir vice vd och försäljningschef.