Bryggeri tillbaka 56 år efter stängning

1962 stängdes Trelleborgs Bryggeri. Men på lördag är det varumärket tillbaka när Fredrik Davidssons dröm blir verklighet.

Under 60- och 70-talet var det många svenska bryggerier som fick ge upp. Trelleborgs Bryggeri var ett av alla som sade upp personalen och stängde dörrarna. För gott har alla trott i över 50 år.

Men byggnaden har funnits kvar och Fredrik Davidsson har passerat där varje dag på väg till jobbet och sakta har det växt fram en dröm om att väcka liv i varumärket.

2016 revs byggnaden men nu gör i alla fall varumärket come back.

– Jag tycker det var en helt fantastisk byggnad och drömde själv om att få brygga öl där inne. Men tyvärr blev det inte så, säger han till sajten 24Trelleborg.

Men byggnaden borta fick det i stället bli bryggning hos Hönsinge Hantwerksbryggeri. Målet var att göra en folkölspilsner som liknande ölet från det gamla bryggeriet. En tuff utmaning med tanke på att det ölet inte finns kvar och därmed går det inte att jämföra.

– Det är ett eget recept på ölen. Men några av de äldre som har fått provsmaka, säger att det smakar som ölen som gjordes på Trelleborgs Bryggeri. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt, men jag hoppas så klart att många tycker att den är lik, säger Fredrik Davidsson till 24Trelleborg.

Dessutom har han hört rykten om att det gamla receptet ska finnas kvar, så nu hoppas han på hjälp i sin jakt på att hitta det och verkligen brygga öl som på 60-talet. På lördag är det premiär för ölet på Direkten Entré i Trelleborg.

Läs hela artikeln här.