De Vos ny delägare i Göteborgsbryggeri

Ett nytt samarbete har sett dagens ljus i Göteborg. Christophe de Vos har nämligen blivit delägare i Två Feta Grisar.

De Vos flyttade till Sverige 2011 då hans fru fick ett jobb på Volvo. Under de senaste åren har han satsat på varumärket de Vos, och bryggt öl i Belgien och hos Spike i Göteborg.

Men nu tar han steget fullt ut och satsar på att bli delägare i Två Feta Grisar. Planen är att båda varumärkena ska leva vidare.

– Det är är en jättebra lösning för mig att kunna vara med och brygga det vi vill och förhoppningsvis komma ut med fler lokalt producerade sorter på restauranger och Systembolaget. Dessutom är det ju kul att få kollegor att arbeta med som också brinner för spännande och goda ölsorter, säger Christophe.

Daniel Wasenack blir kvar som bryggare och kommer att producera ölen tillsammans med de Vos.

– Det har varit svårt för mig att hålla uppe tempot med alla brygg och tappningar när vi har så få dagliga resurser. Jag tycker att det är jättespännande att få brygga belgiskt ihop med Christophe och framför allt att jag får en bryggare att samarbeta med, säger Wasenack.

Målet är också att satsa mer på den bryggeripub som byggts i anslutning till bryggeriet i Aröd i Göteborg.

– Nu när vi har öppet varje fredag så borde intresset för vår bryggpub öka ytterligare med fler sorter. Provningar, visningar och event kommer att bli mer och mer viktiga för att bygga våra varumärken säger Wasenack.