Chocksiffran för brittiska bryggerier

Brittiska bryggerier har tappat mer än 80 procent av sina intäkter. Foto: Pixabay.

Brittiska bryggerier har det riktigt tufft i corona-tider. Försäljningen för craft beer-bryggerierna har minskat med hela 82 procent.

Det är organisationen SIBA (Society of Independent Brewers) som gjort en enkätundersökning och fått svar av 282 olika craft beer-bryggerier på de brittiska öarna.

Under perioden 9-14 april hade bryggerierna som deltog i enkäten i genomsnitt tappat 82 procent av sin normala försäljning. Detta trots att 70 procent av bryggerierna ändrat sin verksamhet och numera erbjuder hemkörning av sina sålda öl.

– Till skillnad från de stora bryggerierna som kan skicka massor med öl till stormarknader, säljer de små oberoende bryggerierna det mest av sin öl via pubar, barer och restauranger. Det innebär att nedstängningen slår mycket hårdare mot dessa bryggerier, säger James Calder från SIBA till sajten American Craft Beer.

Åtta av tio bryggerier tycker inte att staten gör tillräckligt mycket för bryggerierna, och i dagsläget är det mindre än hälften av bryggerierna som kan få tillgång till de åtgärder som presenterats.