Carlsberg firar tio år som nattvandrare

Carlsberg firar tio år som nattvandrare. Foto: Carlsberg.

Det ska bli nattvandringar runt Valborg även i corona-tider. Då firar dessutom Carlsberg tio år som samarbetspartner med 400 olika sådana grupper i landet.

Valborgshelgen är ofta en helg då många ungdomar festar och kanske provar alkohol för första gången. En tradition i Sverige är att vuxna nattvandrar för att kunna informera men även hjälpa de personer som druckit för mycket.
För Carlsberg innebär detta ett tioårsjubileum som viktig samarbetspartner till riksorganisationen nattvandring.nu.
– Ett av våra fokusområden inom hållbarhet är ansvarsfull konsumtion och vi är stolta över vårt samarbete med nattvandring.nu, flera av våra egna medarbetare är också engagerade nattvandrare. Tio års samarbete är en lång tid och vi ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med nattvandring.nu. Alla som nattvandrar gör en otroligt viktig insats för våra ungdomar, säger Anna Anderberg, hållbarhetschef på Carlsberg Sverige.
Totalt har organisationen runt 400 olika grupper som ger sig ut på kvällar och nätter. Det kommer att ske även i år när det finns restriktioner för hur vi får umgås i samhället.
– Även om det traditionella Valborgsfirandet är inställt över hela landet, så vet vi att ungdomar kommer att samlas och fira. Många kommer tyvärr också att prova alkohol eller droger för första gången. Därför är det extra viktigt att vi vuxna och föräldrar pratar med våra barn om detta. Det är också viktigt att det finns vuxna ute som kan hjälpa, stötta och vara positiva förebilder, säger Jan Lundholm, verksamhetschef för nattvandring.nu.