Bryggarsamarbete som gav mersmak

BIldspel

Bild 1 av 4

Daniel Svensson, Jonathan Rydén och Peter Iwers var tre av personerna som samlades när Odd Island och Oceanbryggeriet skapade öl tillsammans.

Oceanbryggeriet och Odd Island har två saker gemensamt. Dels gör de sällan samarbetsöl. Dels har de nyligen gjort precis det tillsammans.

De båda bryggerierna i Göteborgstrakten, Oceanbryggeriet hör hemma i Mölndal och Odd Island i Fjärås, hade bara gjort varsin samarbetsöl tidigare. Ocean tillsammans med Nynäshamn och Odd Island med Beerbliotek.

Men nyligen var det dags att göra något tillsammans.

– Vi har varit lite i vår egen bubbla och inte riktigt hunnit med sådant. Men nu blev det av och det är riktigt roligt. Det var kul att jobba med Ocean som varit med så länge. Sedan gör de ganska engelska öl och vi håller oss till den amerikanska stilen så det blev spännande, säger Daniel Svensson på Odd Island.

En black-ipa blev resultatet av dagen och båda bryggerierna var nöjda med samarbetet.

– Jag har träffat Peter Iwers några gånger tidigare ute i svängen men kan inte säga att vi känner varandra. De tog kontakt med oss och sedan gick det snabbt, säger Thomas Bingebo på Oceanbryggeriet.

Cirka 1100 liter öl blir det av samarbetet och hela batchen kommer att säljas på fat. För Odd Island är målet att göra fler samarbeten under året. Ett till är redan avklarat när man bryggde öl med bland annat sockertång hos Barlind Beer.

– Det är kul att se hur andra jobbar och att lära av varandra, säger Daniel Svensson.