Umeå satsar på sin egen ölvecka i april

Umeå får sin egen ölvecka. Premiären i slutet av april ska bjuda på provningar, bryggeribesök och nya öl.

Ölveckorna börjar bli allt fler i Sverige. I Göteborg har Gbg Beer Week varit en succé i flera år, Malmö har haft sin egen ölvecka och Växjö ska ha sin första i år.

Nu är det dags för en sådan satsning även i Umeå.

– På några få år har Umeå utvecklats till en av landets mest spännande och dynamiska platser för lokalproducerat öl, och det vill vi manifestera genom Umeå Craft Beer Week, säger Darren Packman, grundare till bryggeriet Beer Studio.

25-28 april är det dags för den första ölveckan i Umeå och målet är att erbjuda ett spännande och brett utbud av ölevents i staden.

– Umeborna kan förvänta sig en stad som bubblar över med ölhändelser, med utsökt mat och ölprovningar, informativa bryggeribesök, frågesporter och mycket annat. Enligt rykten kommer speciellt framtagna öl att släppas just under Umeå Craft Beer Week, fortsätter Darren Packman.

Umeå Craft Beer Week är samlingsnamnet för alla eventen och utöver bryggerier och restauranger finns även ölmässan Nolia Beer med som samarbetspartner.

– Umeå Craft Beer Week betyder jättemycket, och det är så roligt att så många av Umeås restauranger har hakat på. De ställer upp helhjärtat, och riktigt fina priser utlovas till de som vinner tipspromenaden, säger Susanne Wikström, projektledare för Nolia Beer som i år genomförs 19 – 20 oktober 2018 i Umeå.