Bryggpubar möttes för samarbete i London

Bildspel

Bild 1 av 6

Pelle Ågren och Andreas Willman tillsammans med Kathy, Tim och ägaren Peter på Howling Hops.

 

Grundplanen var att göra en inspirationsresa till London. Men det mynnade ut i skapandet av ett samarbetsöl hos Howling Hops för Fjäderholmarna.

Det finns likheter mellan de båda bryggerierna, de gillar båda humliga öl och inte minst driver de bryggeripubar. Men till en början handlade planerna för en Londonresa om att planera och titta framåt.

– Vi tog kontakt med några bryggerier och frågade om vi fick komma på besök. När vi fick kontakt med Howling Hops visade det sig att ägaren Pete hade varit hos oss på Fjäderholmarna i somras utan att vi visste om det, säger Pelle Ågren på Fjäderholmarna

Han hade gillat ölen han druckit och när kontakterna tog fart blev det inte bara ett besök utan även en bryggning.

– Det var ett coolt ställe som ligger i ett ganska rufft område, säger kollegan Andreas Willman.

Valet av öl föll till slut på en råg-IPA.

– Vi har ju bryggt vårt öl Rough Neck tidigare och vi gillar råg. De hade inte jobbat med det tidigare och blev nyfikna. Vi använde även cryo-hops och det var också nytt i det bryggverket, säger Ågren.

Howling Hops har ett bryggverk på 2500 liter men bryggde i fjol runt 420 000 liter. En hel del av den ölen säljs i den egna baren, och där fanns en annan detalj som imponerade.

– Jag gillade att de hade sna tappkranar direkt på tankarna, det gav lite inspiration, säger Pelle Ågren.

Förhoppningen är att ölet som bryggdes ska dyka upp i Sverige, i alla fall så att det blir några fat på Fjäderholmarnas bryggeripub.