Brygghuset Finn tror på ännu ett bra år

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Mas Hägerfors tror på ännu ett lyckat år för Brygghuset Finn. Foto: Peter Lindh.

Brygghuset Finn har växt snabbt men hoppas på att växa mer under 2020. Det och mer berättar Mats Hägerfors i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?

– Det har ju hänt så mycket kul men en av höjdpunkter var att vi hade urpremiär för Finn, Family & Friends, vår nya ölfestival som är planerat att bli ett årligt sommarevent i Landskrona. Sen blev det många roliga collabs, inte minst med Brewdog. Och förstås superkul att Winter Bock återigen var med i Systembolagets nationella julölssläpp.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Det kommer hända rätt mycket både stort och smått i bryggeriet nästa år och omfattar allt från varumärkesarbete till ökad kapacitet och flexibilitet. Men vi håller nog lite till på exakt vad. Sorry.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?

– Vi landar på cirka 300 000 liter 2019 och under 2020 blir det mer.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

– Tror att den stora utmaningen för branschen de kommande åren blir att hantera ökade kostnader och prispress på produkter på en alltmer konkurrensutsatt och mognande marknad.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– Finns så många riktigt bra bryggerier som alla förtjänar att lyftas fram här men om jag ska nämna ett så har våra vänner på RajRaj har haft ett riktigt fint år. Något av ett break-through där och riktigt snygga bira. Håll ett öga på dom kommande år.