Bryggerinamnet som får många att reagera

Dildo Brewing Company? Jodå, numera finns faktiskt även det bryggeriet och det är inte riktigt som ni tror.

Det är i Newfoundland i Kanada som Dildo Brewing hade sin premiär i helgen. Bryggeriet har själva funderat en del över sitt namn, men kände till slut att det fick bli så. De hör nämligen hemma i staden Dildo, som ligger så långt österut som du kan komma i Kanada.

Grundaren Angela Reid konstaterar att de funnits en hel del förslag på ölnamn som skulle vara fyndiga med en koppling till bryggerinamnet, och det blev faktiskt en hel del uppmärksamhet på vad de första ölen skulle heta under premiären. Men så värst spännande blev det kanske inte, för här är namnen på ölen som serverades under premiären:

Blonde ‘Roots’ 80 -Blonde Ale

Red Rocks Ale – Irish Red

Stout Dildo – Irish Stout

I’se da bye PA – IPA

Reid utesluter dock inte att det kommer andra namn på öl längre fram. Faktiskt har ölboomen nått ända till Newfoundland som verkligen ligger mitt ute i ingenstans. Cirka 20 bryggerier har startat eller kommer att starta på den stora men inte speciellt folkrika ön.

– Jag ser dom inte som konkurrenter. Dom är definitivt våra partners och vi vill göra det här området lika uppskattat för öl som många andra områden, säger Reid till sajten CBC.