Bryggeriets grundare har lämnat skutan

Karl von Spreti är numera huvudägare i Vega Bryggeri, medan Claes Ljunggren har kvar en minoritetspost samtidigt som han inte längre jobbar på bryggeriet. Foto: Ronny Karlsson

Claes Ljunggren har lämnat driften av Vega Bryggeri och är nu minoritetsägare samtidigt som flera nya ägare och nytt kapital kommit in.

Det var Claes Ljunggren som en gång grundade Vega, men nu väljer han alltså att stiga tillbaka.

– Jag har hoppat av det operationella, men är kvar som delägare och sitter i styrelsen. Jag och Kalle (Karl von Spreti) vill åt olika håll och då måste någon ta ett steg tillbaka, berättar han.

– Det är inga hard feelings. Jag kände att jag hållit på med det här i elva år och lyckats driva upp det från det lilla tillsammans med Kalle. Jag känner mig nöjd.

Han sitter alltså kvar i styrelsen, men nu är Karl von Spreti ensam största ägare i Vega.

– Styrelsen är ett sätt för mig att vara med och föra företaget framåt, men inte dagligen. Det ska bli kul att se hur företaget växer när det fått in nytt kapital, säger Claes.

Vad han ska göra i framtiden är inte helt klart.

– Det är inte omöjligt att jag lämnar branschen, vet inte vad jag skulle göra där om jag stannade kvar. Finns inget annat än ett nytt bryggeri, men jag är inte så sugen och det finns rätt så många redan …

– Jag ska plugga lite och vara mer med mina barn. Sen får jag knega också så klart. Man blir inte rik på ölbranschen på vår nivå.

Läs gärna vår artikel om Vegas nyemission och nya ägare senare i kväll.