Brewdog hyrde in privata spanare

Enligt uppgifter i The Guardian har Brewdogs grundare James Watt hyrt in privata utredare för att få information om folk som han ansåg smutskastade honom.

James Watt och Brewdog har fått ta emot en hel del kritik på grund av Watt och företagets agerande mot personalen.

Nu avslöjar The Guardian att man hyrt in säkerhetsföretaget Integritas Investigative Solutions för att undersöka personer som Watt ansåg deltog i en smutskastningskampanj mot honom.

En av dessa var Rob MacKay, tidigare anställd på Brewdog, som varit med i BBC:s grävreportage om Brewdog, The Truth About Brewdog. En tidigare kollega till MacKay uppger att två tidigare poliser, nu anställda av Integritas, kontaktade honom.

– De sa att de hade anlitats av James jurister för att bygga upp en stämningsansökan. De frågade mig hur väl jag kände Rob, hur det var att arbeta med honom och hur det var jämfört med mina erfarenheter från Brewdog.

Integritas kontaktade även en vän till en kvinna som Watt varit bekant med efter att Watt blivit övertygad om att hon varit inblandad i beskyllningarna mot honom.

Kvinnan säger till The Guardian att Watt själv kontaktat henne ett flertal gånger för att säga att han hade bevis för vad hon och andra gjort och varnade henne för att det skulle kunna bli rättsliga följder.

Enligt en talesman på Brewdog man hyrt in utredare för att hitta källan till vad man uppger vara kampanj mot Watt och att man nu genom sina jurister kommer att försöka väcka åtal mot folket bakom Punks With Purpose, den grupp som förra året publicerade ett öppet brev till Watt.

– Vi kommer inte längre att tolerera de flagranta lögnerna om oss eller vår personal, säger en talesperson för Brewdog.

Läs mer på The Guardian.