Bryggeriet som gör öl för världsledarna

Ukrainska bryggeriet Pravda Beer Theatre tvekar inte att använda världens största ledare på sina etiketter. Nu är det Kanadas premiärminister som hyllas.

Pravda Beer Theatre från Lviv i Ukraina är ofta politiska när det gäller etiketter till sina öl. Kanadas premiärminister Justin Trudeau hyllas i samband med att deras senaste öl släpptes.

Trudeau och hans utrikesminister Chrystia Freelandhar ända sedan starten av den väpnade konflikten mellan Ryssland och Ukraina stått på de sistnämndas sida och det uppskattas förstås av Pravda Beer Theatre.

Ölet kallas rätt och slätt för Trudeau och är en india pale ale.

Justin Trudeau hyllas såväl i hemlandet som i stora delar av övriga världen för sin inställning till jämlikhet mellan olika religioner, folkgrupper och kön.

Flera andra världsledande politiker har också fått eller planeras ska få öl uppkallade efter sig. Förre amerikanske presidenten Barack Obama är en av de personerna. Tyska förbundskanslern ligger inte lika bra till hos de ukrainska bryggarna och där har det bryggts ett veteöl med en subtil beska, som en markering mot hennes fortsatta handel med Ryssland även efter konflikten i Ukraina. Vladimir Putin har också ett öl uppkallat efter sig och där handlar det förstås inte om speciellt snälla ord eller ölnamn.

Även Donald Trump finns förstås med bland ledarna, och där handlar det om en mexikansk lager som bryggts.