Bryggeri stämmer jästleverantören

Det amerikanska bryggeriet Left Hand återkallade öl värd två miljoner dollar i fjol. Nu stämmer man jästleverantören White Labs.

Det var under sommaren i fjol som konsumetner började att klaga på att det var ovanligt högt tryck i flaskorna av deras Milk Stout Nitro. Senare upptäcktes även avvikelser i smaken på ölen Extrovert IPA och Warrior Fresh Hop IPA. Bryggeriet säger sig har återkallat öl som var värd två miljoner dollar och att man dessutom fått hälla ut ännu mer öl som ännu inte var förpackad. Sammanlagt återkallades öl från 37 olika amerikanska stater.

Enligt sajten Brewbound stängdes bryggeriet ned i mer än två veckor och under felsökningen hittade man jästsorten saccharomyces diastaticusi sina system.

Left Hand hävdar att de dåliga ölen beror på dålig kontroll hos jästleverantören White Labs. Man stämmer nu White Labs för att de brutit mot det avtal som ingåtts.

Kalifornienbaserade White Labs hävdar i ett svar att man har 61 olika kontrollpunkter under sin process och att det inte kan vara något hos dom som ligger bakom problemen. Man säger att varje leverans av jäst kontrolleras innan den skickas iväg, men vill inte kommentera mer än så då det pågår en rättslig process.

Läs hela artikeln här.